ایرانی, دانستنی های آشپزی, دستور پخت غذا, غذای ایرانی, کباب

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و خوشمزه با فوت و فن مخصوص

کباب-کوبیده

 

کباب کوبیده یک غذای سنتی ایرانی بوده که از طعم بسیار خوب و لذیذی برخوردار است. احتمالا کمتر کسی باشد که به این غذای اصیل و خوشمزه علاقه نداشته باشد. اما شاید همه افراد در تهیه این غذا به قدر کافی مهارت نداشته باشند. یا حتی هنگامی که می‌خواهند گوشت را به سیخ بزنند، گوشت وا برود. شاید عده‌ای در تهیه کباب و برای جلوگیری از وا رفتن آن به مایه کباب جوش شیرین بیافزایند. در حالی که بهتر است از این عمل خودداری شود. زیرا علاوه بر اینکه ضرر فراوانی دارد، طعم تلخی نیز به کباب می‌دهد. بنابراین با مجله آشپزی آلس پایس همراه باشید تا در تهیه کباب کوبیده به یک حرفه‌ای تبدیل شوید.

مواد مورد نیاز برای تهیه کباب کوبیده

گوشت چرخ کرده کوبیده‌ای ۶۰۰ گرم
پیاز ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
چاشنی کباب کوبیده آلس پایس ۳ قاشق غذاخوری

مواد گفته شده قابل تهیه برای ۲ الی ۳ نفر می‌باشد.

دستور پخت کباب کوبیده

مرحله اول

برای پخت این غذای خوشمزه در اولین مرحله، پیاز را با رنده ریز رنده کرده و سپس آب پیاز را به خوبی بگیرید. گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه بریزید. سپس پیاز رنده شده را نیز به آن بیافزایید. سپس گوشت و پیاز را به طور کامل با یکدیگر ورز دهید. در تهیه گوشت چرخ کرده توصیه می‌شود که آن را دوبار چرخ کنید تا انسجام بیشتری به خود بگیرد و لطیف شود. به ازای هر یک کیلو از گوشت می‌توان یک عدد سفیده تخم مرغ بیافزایید تا انسجام بیشتری پیدا کند.

کباب-کوبیده

مرحله دوم

اکنون نوبت مزه دار کردن گوشت است. بدین منظور به اندازه تعیین شده از چاشنی کباب کوبیده آلس پایس به گوشت افزوده و آن را ورز دهید. در تهیه کباب کوبیده، مزه دار کردن گوشت از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. بنابراین با استفاده از چاشنی کباب کوبیده، نیازی به افزودن هیچ ادویه دیگری نخواهید داشت. سپس برای اینکه گوشت به طور کامل مزه دار شود آن را سلفون بکشید. در نهایت به مدت ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید.

مرحله سوم

در این مدت که گوشت را داخل یخچال قرار داده‌اید، با استفاده از ذغال و منقل، وسایل را برای پخت کباب مهیا کنید. پس از گذشت ۱ ساعت گوشت را به سیخ زده و با فشار اندک انگشت‌ها بر روی آن برآمدگی‌ ایجاد نمایید. آن را به سیخ بزنید و در آخر سیخ‌ها را روی منقل قرار دهید و دو طرف آن را به طور کامل بپزید. همچنین باید بدانید برای هر سیخ از کباب به اندازه یک مشت گوشت بردارید.

در کنار این غذای گوجه و فلفل را نیز کمی بر روی حرارت پخته و به همراه برنج و سایر مخلفات سرو نمایید. ادویه مخصوص این غذا یعنی سماق که طعم ترشی فوق العاده‌ای به آن می‌دهد؛ فراموش نشود. دیگر مخلفاتی که پس از آماده شدن این غذا سرو می‌شود عبارتند از: نان سنگک، ریحان، پیاز، ماست موسیر و…

نحوه تهیه گوشت برای پخت کباب

به منظور تهیه گوشتی که در تهیه کباب کوبیده مورد استفاده قرار می‌گیرد، بهتر است مخلوطی از قلوه گاه گوسفندی، سر دست گوساله و همینطور مقداری سینه مرغ استفاده گردد. در ابتدا همه این مواد را به اندازه درشت چرخ کرده و سپس به مدت ۱ روز در فریزر قرار دهید. پس از آن گوشت را خارج کرده و آن را به اندازه ریز چرخ کنید. اکنون گوشت شما آماده است. باید توجه کنید که در حین مزه دار کردن گوشت آن را به طور کامل و به خوبی ورز دهید. پس از اینکه گوشت را به سیخ زدید هم می‌توانید آن را همان گونه در یخچال قرار دهید و سپس بپزید.

کباب-کوبیده

نکات طلایی پخت کباب در منزل

کباب کوبیده یکی از غذاهایی می‌باشد که تهیه آن کمی دشوار است. برای اینکه در منزل یک کباب رستورانی و خوشمزه تهیه کنید؛ باید نکات و فوت و فن کوزه گری را بدانید.

  • در تهیه کباب کوبیده بهتر است که از مخلوط گوشت گوسفندی و گوشت گوساله استفاده نمایید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن کباب می‌توانید مقداری زعفران به آن بیفزایید و طعم مطلوب و دلپذیری به آن دهید.
  • یکی از مواردی که برای داشتن یک کباب ترد و خوشمزه رعایت آن الزامی است، استفاده از گوشتی می‌باشد که دارای چربی بیشتری باشد. اگر گوشت از چربی کافی برخوردار نباشد سبب وا رفتن کباب خواهد شد.
  • به طور معمول سیخ‌های پهن برای تهیه کباب کوبیده گزینه مناسب‌تری بوده و گوشت را بهتر نگه می‌دارد.
  • توصیه می‌شود که در صورت امکان، پیازها رنده نکنیم و آن را با استفاده از گوشت کوب برقی به صورت پوره و له شده درآوریم.
  • باید توجه کنیم که نسبت پیاز به گوشت ۱ به ۴ می‌باشد.
  • در تهیه کباب کوبیده نیاز است که آن را به خوبی و برای مدت طولانی ورز دهید. اینگونه حالت چسبندگی بیشتری پیدا می‌کند. اگر گوشت شما چسبندگی کافی نداشت، آن را حدود یک ساعت در یخچال قرار داده و مجدد ورز دهید.
  • باید توجه کنید که هنگام به سیخ کشیدن گوشت، نباید ضخیم و یا بیش از حد نازک باشد.
  •  پس از فروکش کردن آتش با ذغال‌های گداخته، کباب خود را بپزید. زیرا در صورتی که آتش خاموش نشده باشد کباب شما می‌سوزد. همچنین به طور مداوم سیخ‌ها را پشت و رو کنید تا حرارت به طور مساوی به همه قسمت‌ها برسد.
  • برای تهیه آتش تا حد امکان از مواد اشتعال زا استفاده نکنید. زیرا این مواد ممکن است سبب ایجاد بوی بد در کباب گردد.
  • در ابتدای پخت گوشت و قرار دادن آن بر روی حرارت، کباب را به خوبی باد بزنید تا از هم وا نرود و به خوبی سفت گردد.
  • به منظور به سیخ کشیدن گوشت پس از اینکه آن را از یخچال خارج کردید، به تعداد مساوی به شکل بیضی‌های ۱۰۰ گرمی درآورده و به سیخ بزنید؛ سپس بپزید. خوب است بدانید که هر ۱۰۰ گرم از کباب، ۲۵۰ کیلو کالری انرژی دارد.
  • بسیاری برای تهیه این غذا و جلوگیری از وا رفتن آن به اندازه نصف قاشق غذاخوری جوش شیرین اضافه می‌کنند. ولی بهتر است از این کار پرهیز نمایید. زیرا علاوه بر ضرری که دارد طعم تلخی به کباب می‌دهد.

کباب-کوبیده

تاریخچه کباب کوبیده و نخستین چلوکبابی‌ها

جالب است بدانید که کباب روش‌های مختلفی برای طبخ دارد. واژه کوبیده لغتی فارسی است که به معنای کوبیدن و به هم کوفتن می‌باشد. این لغت نشان از طرز تهیه و آماده سازی گوشت در گذشته دارد. اختراع و به وجود آمدن این غذا به دستور ناصر الدین شاه بود و نقل است که می‌گویند به دستور ناصر الدین شاه چنین غذایی وارد دربار شد. همچنین اولین چلو کبابی که تاسیس گردید، چلو کبابی نایب بود. این چلو کبابی در بازار تهران بوده و آن را به سبک اروپایی‌ها اداره می‌کردند. چلو کبابی که در این رستوران تهیه می‌شد، قیمتی بین ۳ تا ۵ ریال داشت که به همراه برنج، پیاز، کره و نان سرو می‌شد. چلو کبابی دیگری تاسیس شد که آن هم جز اولین چلوکبابی‌‎ها در ایران بود. این رستوران در تبریز و نزدیک به قفقاز تاسیس گردید. درباره تاریخچه کباب کوبیده،این غذای اصیل بیشتر مطالعه نمایید.

برای مشاهده انواع دستور پخت به اینستاگرام آلس پایس مراجعه کنید.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.