دسته بندی
دسته بندی موردنظر را انتخاب کنید
نوع
نوع محصول را انتخاب کنید
وزن
وزن مورد نظر را انتخاب کنید

کسانی که به سلامت غذایی خود اهمیت می­دهند، همواره سعی دارند تا با مطالعه برچسب مواد­غذایی از محتویات و کیفیت آن­ها مطمئن شوند. البته این موضوع تنها به غذاهای آماده و تنقلاتی مانند چیپس و پفک محدود نمی­شود و این روزها رنگ های خوراکی زیادی را می­توان یافت که در کنار وعده ­های غذایی استفاده می­شوند. به طور مثال، همه افرادی که در فکر تدارک میهمانی هستند، عموما تمایل دارند تا شیرینی و پیش غذاهای خود را با ظاهری شکیل و مجلسی بر روی میز قرار داده و سلیقه خود را برای حاضرین به نمایش گذارند. در چنین مواردی استفاده از رنگ ­های شیرینی پزی به منظور تغییر ظاهر و فرم خوراکی ­ها بیش از پیش اهمیت پیدا می­کند. در ادامه به کاربرد و دسته­ بندی این محصولات بیشتر اشاره خواهیم کرد.

منظور از رنگ‌های شیرینی‌پزی چیست؟

این روزها افرادی زیادی را می­توان یافت که به پخت میان وعده­ هایی مانند شیرینی در منزل علاقه­ مند هستند. این در حالی است که اغلب آن­ها اطلاعی در مورد تناسب رنگ این خوراکی­ ها نداشته و نمی­دانند که با چه ابزارهایی می­توان آن ها را به بهترین شکل تزئین کرد. به عنوان مثال، رنگ و فرم موادی مانند خامه، فوندانت و شکلات هر شیرینی از مهم­ترین نکات در جلب توجه و  علاقه مندی مشتریان محسوب می­شود که باید ظرافت زیادی در حین اضافه کردن آن­ها به خرج داد. به طور کلی می­توان گفت، رنگ ­های شیرینی پزی دسته­ای از افزودنی ­ها هستند که به منظور تزئین و افزایش کشش میان ­وعده هایی مانند شیرینی و کیک به مواد غذایی اضافه می­شوند.
این رنگ ­ها را در دو نوع مایع و ژله­ای، می­توان با خوراکی­ ها ترکیب کرد و محدودیتی از این بابت متوجه مصرف کنندگان نیست.
باید اشاره کنیم که محتویات رنگ های شیرینی­ پزی کاملا از عصاره مواد طبیعی گرفته شده تا هیچ گونه عارضه ای، سلامتی  مصرف کنندگان را در دراز مدت تهدید نکند. در ادامه به دسته­ بندی این محصولات بیشتر اشاره خواهیم کرد.

اهمیت استفاده از رنگ های طبیعی شیرینی پزی

طی چند سال اخیر با افزایش هزینه مواد اولیه و فرآوری استاندارد افزودنی­ ها، استفاده از رنگ ­های مصنوعی بیش از پیش مورد توجه مشاغلی نظیر قنادی­ ها و کارگاه ­های شیرینی ­پزی قرار گرفته است. در رنگ­ های مصنوعی عمدتا به جای استفاده از رنگ­ دانه مواد طبیعی از برخی محلول و اسانس ­های غیرمجاز استفاده شده که اگرچه ظاهری اغواکننده دارند، اما آسیب ­هایی را به بدن وارد می‌کنند که شاید میزان زیان آن­ها در مقایسه با طعم نه چندان جالب­شان بیشتر باشد.
 از مهم­ترین آسیب­ های رنگ­ های مصنوعی به سلامتی انسان می­توان به اختلالات گوارشی و سرطان کبد و کلیه اشاره کرد.
هم ­اكنون در ايران استفاده از اين رنگ­ ها تا حد ممكن در مواد غذايي كنترل مي­شود و استانداردهاي مدونی در وزارت بهداشت وجود دارد كه كارخانه هاي توليدكننده مواد غذايي بايد بر این اساس عمل کنند. به عنوان مثال، رنگ ­هاي مورد استفاده در صنايع غذايي حتمل بايد از گروه رنگ­ هاي مجاز خوراکی باشد و ميزان مصرف آن ها نيز بايد مشخص و تنها در محدوده تعيين شده صورت گیرد.
لازم است اشاره کنیم که رنگ‌های مجاز خوراکی در فروشگاه ­ها و عطاری‌­ها توزیع نمی‌شوند و تنها کارخانه‌ معتبری که هم اکنون قادر به تولید این محصولات در کشور می­باشد، مجموعه تولیدی مزه ایرانی است.

نکات بسيار مهم در تهیه رنگ های شرینی پزی

  • در هنگام خرید حتماً اطلاعات موجود بر روی قوطی و یا جعبه حاوی رنگ را به خوبی مطالعه کنيد.
  • دقت کنید که محصول مورد نظر مختص استفاده برای مواد غذایی تولید و عرضه شده باشد.
  • توجه داشته باشید که رنگ های خوراکی وارداتی حتما مجوز ورود وزارت بهداشت به کشور را دارا باشند.
  • در زمان خرید حتما به محتوای تشكيل دهنده رنگ ها و دوز مصرف آن­ها دقت کنید.
  • توجه داشته باشید که حتما تاریخ توليد، انقضا و مدت زمان مصرف محصولات برروی برچسب آن­ها قيد شده باشد.
  • سعی کنید از خرید هرگونه رنگ فله ای و فاقد مشخصات خوداری کنيد.

آشنایی با انواع با رنگ های شیرینی پزی

همانطور که اشاره کردیم، رنگ­ های شیرینی پزی امروزه بخشی از ترکیبات اولیه برای تهیه یک کیک و شیرینی خوشمزه محسوب می شوند. تهیه این محصولات هم برای مصارف خانگی و هم مشاغلی مانند قنادی­ ها به شدت توصیه می شود و می­تواند باعث ایجاد نوعی مزیت رقابتی در در خوراکی­ های طبخ شده گردد.
اگر بخواهیم به دسته­ بندی این رنگ ها اشاره کنیم، می­توان از رنگ­ های زرد روشن، قرمز، و نارنجی تیره نام برد که هر­کدام به دلیل تهیه ارگانیک، رنگی کاملا طبیعی به مواد غذایی ما اضافه می­کنند.  به طور مثال، اگر به تهیه رولت، براونی و شیرینی بیسکویتی علاقه دارید، احتمالا می­دانید که رنگ و فرم پوشش شیرینی که عمدتا از خامه تشکیل شده است، نقش مهمی در علاقه مندی افراد ایفا می­کند و به همین دلیل باید خلاقیت زیادی در چینش این قسمت از خود نشان داد.
البته استفاده از این رنگ ­ها محدود به خامه و شکلات روی شیرینی نشده و در موارد متعددی می­توان از آن ها استفاده کرد. مثلا شیرینی مشهدی که  احتمالا چندین بار نام آن را شنیده ­اید، یکی از خوشمزه ­ترین میان­وعده­ های ایرانی است که همانند شیرینی­ های خشک، به دلیل استفاده زیاد از وانیل و بکینگ پودر بعد از پخت، رنگی مایل به رنگ زرد روشن پیدا می­کند. ظاهری که شاید برای برخی افراد در نگاه اول خیلی جالب نباشد. درچنین مواقعی شما می­توانید با استفاده از رنگ­ هایی مانند زرد و نارنجی در سریع­ترین زمان شیرینی­ ها را مطابق میل و سلیقه خود تزئین کرده و به میهمانان ارائه کنید.

کاربرد رنگ های شیرینی پزی

  • استفاده برای تهیه انواع شیرینی خشک و تر
  • استفاده برای تزئین خامه روی شیرینی
  • استفاده برای انواع بستنی های خانگی
  • استفاده برای انواع نوشیدنی­ های سرد و گرم
  • تزئین انواع بیسکویت، شیرینی، کیک و شکلات
  • استفاده در پاستیل و ژله های میوه­ ای

نحوه رنگ کردن خامه به کمک رنگ های شیرینی پزی

به طور خلاصه می­توان گفت، بیشترین کاربرد رنگ­ های شیرینی پزی در تهیه کیک و شیرینی­ های خانگی، مربوط به رنگ کردن خامه می شود. برای رنگ کردن خامه در منزل بهتر است از رنگ ­های ژله ای استفاده کنید. برای این­کار زمانی که می خواهید خامه را هم بزنید، مقداری از رنگ را با خلال دندان روی خامه بریزید تا فرم دلخواه شما شکل بگیرد.
به این صورت دیگر مجبور نیستید تا مقدار غیراستانداردی از رنگ را داخل خامه بریزید که هم باعث شل شدن خامه شود و هم خارج از حد استاندارد بهداشتی از رنگ استفاده کرده باشید.